Je bent single (hopelijk een happy single :-)) en je hebt twee droomdoelen:
Droomdoel 1:
het vinden van een partner mét een kinderwens. Het liefst zo snel mogelijk, want je biologische klok tikt!
Droomdoel 2:
het krijgen van een kind
Veel vrouwen zien bovenstaande doelen niet als losstaande doelen en laten dan ook zonder meer de verwezenlijking van droomdoel 2 van droomdoel 1 afhangen. Het gevolg hiervan is dat wanneer het vinden van een partner niet wil vlotten, zij hun kinderwens eveneens in rook zien opgaan.
Dit lijkt mij zonde! Waarom zou je dit doen terwijl je misschien ook één droomdoel zou kunnen verwezenlijken?
Vasthouden aan het traditionele gezin
Het traditionele gezin dat in jouw hoofd zit, bestaande uit een vader, een moeder en hun biologische kinderen, lijkt in jouw ogen misschien de ideale en énige gezinsvorm.
Maar kijk eens om je heen. Dan zul je merken dat er de laatste jaren een verschuiving naar andere gezinsvormen heeft plaatsgevonden. Dit als gevolg van scheidingen, het stijgende aantal singles, hertrouwen met een partner met kinderen, maar ook bijvoorbeeld omdat de mogelijkheden tot het verkrijgen van een donor groot zijn.
Dit alles lijkt mij voldoende reden om op zijn minst uit te zoeken of voor jou het krijgen van een kind onlosmakelijk verbonden is met het hebben van een relatie of dat het alleenstaand ouderschap wellicht iets voor jou is.
Redenen om vast te houden aan het ideaalplaatje van het traditionele gezin kunnen zijn:
- Je ontneemt voor je gevoel jouw kind haar of zijn biologische vader
- Je wilt per se alleen een kindje met je droomman, anders niet!
Redenen om uit je comfortzone te stappen en de vraag -wel of geen kind?- te onderzoeken:
- Blijf niet hangen in je eigen denkbeelden. Bekijk de voor- en nadelen. Kijk eens om je heen en praat bijvoorbeeld met alleenstaande moeders; wat waren hun gedachtegangen, waar worstelden en worstelen zij nu nog steeds mee?
- Een vader kan nog komen, het is dan alleen niet de biologische vader van je kind. Maar misschien wel een gescheiden vader met kinderen, waardoor het toch een gezellige boel kan worden. De druk om geforceerd een partner -met ook nog een kinderwens- te vinden is dan weg.
- Ga uit van jezelf, jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Laat keuzes niet afhangen van een ander en vaar je eigen koers. Jij maakt je eigen keuzes.
Gewenst kindervrij blijven is een prima keuze, ongewenst kindervrij blijven een gemiste kans.
Dat droomdoel 2 droomdoel 1 niet in de weg hoeft te staan, daar zijn single moeder Chantal en haar twee donorzonen het levende bewijs van. En natuurlijk hoopt Chantal ook droomdoel 1 ooit nog te verwezenlijken. Ze zegt:
“Het enige dat ik hoop is dat mijn prins nog ooit voorbijkomt. En dit hoop ik niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn kinderen. Een donor is tenslotte geen vader, al denk ik dat hij wel een groot hart heeft”
Ben je single met een kinderwens? Dan is het zeker de moeite waard om te onderzoeken in hoeverre droomdoel 1 en droomdoel 2 voor jou met elkaar zijn verbonden, zodat jij alle opties hebt bekeken en de voor jou beste beslissing kan nemen.
Het hele verhaal van Chantal lees je terug in mijn boek ‘Het babydilemma’. Het boek voor vrouwen die twijfelen over kinderen krijgen.
Doe mee met het gratis webinar:
Waarom ontdekken of kinderen in jouw droomleven passen
Tijdens het Babydilemma webinar vertel ik je:
– De 10 hoofdoorzaken van een babydilemma
– Aanvullende factoren die ervoor zorgen dat we twijfelen
– Tips hoe je met twijfelfactoren kunt dealen
– Een kijkje achter ‘de vrouw’ die twijfelt
– Over mijn babydilemma en wat ik ‘fout’ deed
– Hoe jij deze fouten kunt voorkomen
– Valkuilen & uitdagingen
– Hoe je in 6 stappen een keuze kunt maken